Záchranca mojej domácnosti

Počuli ste už príslovie: „Nie som taký bohatý, aby som si kupoval lacné veci?“ Ja som si veľmi rýchlo spočítala, že nie som taká bohatá, aby som stále dookola napratávala skriňu novými a novšími kúskami detského oblečenia, pretože “moji dvaja šmolkovia” proste vedia, ako dostať na tričko, šaty či mikinu tie najnevyprateľnejšie škvrny.

Dominik a Radka pri hre v lese

A ak si myslíte, že 7,00 EUR za bleskový čistič na všetky možné aj nemožné škvrny je naozaj tak veľa, v nasledujúcich riadkoch sa vám pokúsim vysvetliť, aký je to jeden veľký preveľký omyl.

Dvaja šmudlovia na krku

Neviem ako u vás, ale náš najmladší člen „bandy“ je čistý šmudlo. Dokáže sa zašpiniť hádam všade a zo všetkého. Začne to hneď z rána – kakaukom na pyžamku, plynulo prejde obedom, (mimochodom z ktorého zvyšky nosí na chrbte aj náš yorkshire) a končí večerom, keď sa už dá na jej veciach presne nájsť trasa, kadiaľ sme chodili.

No a v poslednom čase ani náš malý Monk za svojou sestrou nezaostáva. Upokojujem sa, neva, však sme len doma (v duchu tiež ďakujem za covidové opatrenia). Nejaké fľakaté tričko na „dvor“ ma nerozhádže. Ale keď nám veci nositeľné na dvor už začali trčať zo skríň, a pri hľadaní, ako sa povie niečoho pekného do mesta alebo škôlky, nebolo už z čoho vyberať, povedala som si: ”A dosť!!!“

Nové tričko? Magnet na fľaky

Tak som to ako správna matka vyriešila – nabehla do obchodu, pokúpila deťom nové veci (však rada podporím obchodníkov a všetkých zainteresovaných pri výrobe detského oblečenia) a tak nejak som tajne dúfala, že skôr z nich vyrastú, ako ich zničia.

Opak bol však pravdou. Hneď na druhý deň mal malý v škôlke na desiatu krupicovú kašu a zvyšok si samozrejme doniesol na novom tričku domov, ako dôkazový materiál.

A aby som nezabudla. Po vypratí nám na tričku, ako spomienka na super desiatu zostal obrovský mastný fľak. Skoro ma porazilo! Čisto nové tričko, oblečené pár hodín a zas doplní zbierku našich dvorových outfitov.

Aj vo vašej škôlke varia len zo špeciálnych surovín, ktoré nie a nie vyprať a ktorých úlohou je spôsobiť ďalšiu vrásku na tvári nám mamám?

Mama má Euronu / nie Emu 😊

Ako som si pomohla tentokrát, čo myslíte? Ako už isto tušíte, vyskúšala som to vyčistiť prípravkom z Eurony, ktorú som zhodou okolností chvíľu pred daným „incidentom“ spoznala.

Siahla som po „Univerzáli“, resp. Univerzálnom čistiacom prostriedku a výsledok, že supeeeeeeer!!! Fľak zmizol, farby ostali 😊 a verte, či nie, odvtedy chodím len s úsmevom, pretože žiadna škvrna ma už nerozhodí.

Takže, čo som touto príhodou vlastne chcela povedať a čo sa oplatí viac? Kúpiť každú chvíľu nové tričko (ja rovno dve, nakoľko mám dve deti) čo i len za 5,00 EUR, alebo si kúpiť priam „zázračný“ prostriedok na všetky škvrny za 7,00 EUR a zachrániť ním nielen desiatky ďalších tričiek, ale ešte ho využiť ako čistič v celej domácnosti?

Takisto o dopade odpadu ton a ton textilu na naše životné prostredie, ani nehovorím.

Takto šetríme nielen naše peňaženky, ale aj našu Zem. A ďalšie plus tohto môjho záchrancu je, že vám pokojne vydrží aj niekoľko mesiacov, u nás s dvomi deťmi je to napríklad viac ako rok.

UNIVERZÁLNY ČISTIACI PROSTRIEDOK

UNIVERZÁLNY ČISTIACI PROSTRIEDOK

Napísala Vaša Lenka

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Viac z tejto kategórie

Šetri svoj čas ekologicky, prihlás sa na odber noviniek a získaj Návod ako vyčistiť každý fľak, či škvrnu úplne ZDARMA!

Copyright © 2024 Ing. Lenka Strelcová