Vyskúšané na vlastnej koži

Koža je najväčším orgánom ľudského tela. Nie, mojim zámerom nie je vám prednášať ako na hodinách biológie, ale hádam mi odpustíte aj pár riadkov s dôležitými faktami o nej.

Je tiež naším zmyslovým orgánom hmatu, reguluje telesnú teplotu a slúži aj ako bariéra, ktorá chráni telo a vnútorné orgány pred rôznymi vonkajšími či nepriaznivými vplyvmi. Je odrazom nášho zdravia a preto sa o ňu musíme aj patrične starať, najlepšie s láskou.

Trpíte kožnými alergiami? Skúšali ste zmeniť pracie prostriedky?

Citlivá detská pokožka

Prečo je detská pokožka taká špeciálna a senzitívna skoro na všetko? V čom sa líši od tej dospeláckej? Detská pokožka je totiž oveľa tenšia ako u nás dospelých. Preto je menej odolná voči vonkajším vplyvom a je mimoriadne citlivá na látky, ktoré s ňou prichádzajú do styku. Tie sa následne do malého telíčka vstrebávajú oveľa ľahšie a prenikajú hlbšie a hlbšie do vrstiev pokožky.

Kožné problémy u detí môžu byť spôsobené rôznymi faktormi, či už vonkajšími alebo vnútornými. A rovnako veľký vplyv na pokožku má aj prostredie, v ktorom žijú – akými čistiacimi prípravkami sa staráte o svoju domácnosť, v akých pracích prostriedkoch periete ich oblečenie a akú kozmetiku používate na starostlivosť o ich pokožku.

Celá naša rodina má citlivú pokožku, a obe deti sú atopici. Kožná doktorka (už bývalá) nám predpisovala rôzne mastičky a kortikoidy, ktoré len zmierňovali príznaky ale príčinu nevyriešili. Tých príčin môže byť samozrejme mnoho, o tom potom.

Týmto ekzémom sme trpeli až pokiaľ sme nevymenili naše pracie a čistiace prostriedky za Euronu

Používanie prípravkov bez chémie

Pred Vianocami som robila poriadok v skrinke v kúpeľni a narazila som pritom na množstvo krémov, na ktoré som už aj zabudla. Pýtate sa, ako som mohla zabudnúť? Jednoducho. Už som ich dlhšiu dobu nepoužila (lebo som ich ani nepotrebovala). A v tom mi to docvaklo. Však už minimálne pol roka deti nimi nekrémujem! Nebol dôvod.

Prejavy ekzému sa zlepšovali odkedy som zmenila všetky produkty na čistenie a pranie, dokonca i telovú kozmetiku za tie z Eurony. Netvrdím, že Eurona je liek, ale používanie pracích a čistiacich prostriedkov bez chémie nám prinieslo výsledky! Utvrdilo ma to v presvedčení, že Eurona je pre mňa to pravé.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Viac z tejto kategórie

Šetri svoj čas ekologicky, prihlás sa na odber noviniek a získaj Návod ako vyčistiť každý fľak, či škvrnu úplne ZDARMA!

Copyright © 2024 Ing. Lenka Strelcová