Ach tie bubliny…

Ako všetky deti, aj tie moje milujú bubliny z bublifukov. Vedia ich fúkať a chytať do nekonečna. Toľko radosti, smiechu a pohybu. Jediný, koho tá radosť po čase prejde, sme my – rodičia. Hlavne keď po pol hodine intenzívneho „vyrábania“ bublín tých najrôznejších veľkostí lapáme po dychu. Preto som sa nevedela dočkať obdobia, kedy svoje ratolesti naučím fúkať bubliny samé.

Bublifuk – nikdy nesmie chýbať

Neviem ako vaše deti, ale moje tú paličku na fúkanie začali najskôr oblizovať. ☹ Keď konečne pochopili princíp fúkania, rozhodli sa, že je ten správny čas na ďalší krok a všetko zvládnu sami. Schmatli do tých malých ručičiek fľašku plnú „zázračnej vody“ a odušu fúkali.

Samozrejme, že v zápale hry zabudli čo majú v ruke a ŠUP! Nádobka prázdna, všetko naokolo mokré a detské oči plné sĺz. Ako na potvoru som už ďalší bublifuk nemala. Tak zachraňujem situáciu – letím ako superman do kuchyne, hrám sa na alchymistu a miešam vodu so saponátom. Výsledkom môjho snaženia je síce niečo, z čoho sa bubliny robiť dajú, no nie také parádne ako predtým.

Neprať ihneď

Všemožne som sa snažila zachrániť oblečenie so škaredými, sivými fľakmi, bohužiaľ neúspešne. Neostalo mi nič iné, len ich odložiť „na handru“ a rozmýšľať, ako v budúcnosti postupovať a predísť tak zničeniu vecí.

Väčšinu z nás ani nenapadne, že taká parádna a veľmi obľúbená vec ako bublifuk, môže narobiť toľko neplechy. Ani si neuvedomíme, čo to spôsobí, keď skončí na oblečení. Dieťa prezlečieme, veci dáme usušiť, alebo v najhoršom prípade ich dáme čo najrýchlejšie oprať. A to je chyba!!!

Totiž bublifuky dostupné v obchodoch obsahujú glycerín, ktorý pri kontakte s pracím prostriedkom zreaguje a zanechá na oblečení nepekné a hlavne nevyprateľné škvrny.

Hlavne žiadna panika!

Takúto chybu – hneď dať oprať oblečenie poliate bublifukom urobila nedávno aj moja kamarátka, ktorá takto nechtiac zničila synovi drahú bundu. A čo teda robiť? Hlavne nespanikáriť!

Keď už sa takáto nehoda stane, a vieme o nej, treba v prvom rade na škvrnu naniesť neriedený „Univerzál“ a nechať pôsobiť.

Následne danú vec preprať v rukách, aby sa nám náhodou nedostali na ostatné veci zvyšky bublifuku, a až potom dať oprať do práčky s ostatným oblečením.

UNIVERZÁLNY ČISTIACI PROSTRIEDOK

UNIVERZÁLNY ČISTIACI PROSTRIEDOK

Odskúšala som to, a zatiaľ sa mi tento spôsob osvedčil – aj na bavlnených tričkách, aj na softshellovej bunde. Ale naďalej sa hrám na alchymistu a vymýšľam takú kombináciu, aby som deťom vyrobila bublifuk, ktorý bude robiť krásne bubliny a nebude na oblečení robiť fľaky – ale o tom neskôr.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Viac z tejto kategórie

Šetri svoj čas ekologicky, prihlás sa na odber noviniek a získaj Návod ako vyčistiť každý fľak, či škvrnu úplne ZDARMA!

Copyright © 2024 Ing. Lenka Strelcová