Keď výhodná reklama neznamená vždy aj výhodný nákup

Ako som si listovala v letáku z jednej drogérie, zaujala ma akcia na prach na pranie známej značky, ktorú som aj ja v minulosti zvykla používať. Vyzerá lákavo. Family pack – veľké balenie 5.525 gramov len za 13,49 EUR. Zaberie mi “len” pol poličky v mojej kúpeľni. Nevadí, presviedčam samu seba, však jedno pranie ma bude stáť len 0,16 EUR. No nekúp to!

Ako ušetriť pri praní prádla v domácnosti s deťmi?

Sledovať popis na baleniach sa oplatí

Pozreli ste sa už niekedy na bočnú stranu balenia, kde je rozpísané dávkovanie? Kde výrobca uvádza počet pracích dávok len na 4-5 kg (čo je polovica práčky), pri mäkkej vode a prádle normálne zašpinenom.

Čo to vlastne znamená? Keď máte doma tvrdú vodu, periete veľmi znečistené prádlo a tiež ak je v množstve 7-8 kg, musíte zvýšiť toto predpísané dávkovanie!

Tak sa poďme pozrieť na to takto. Povedzme, že prádlo máte menej znečistené a máte tvrdú vodu. Potom musíte dať na plnú práčku 7-8 kg až 195 ml prachu na pranie. Takže vám toto veľké balenie nevystačí na 85 pracích dávok, ale len na 43! Týmto sa samozrejme zdvihne aj cena za jedno pranie, čo teraz vychádza na 0,32 EUR. To už nám tak výhodne neznie, však?

Ako periem a šetrím teraz?

Prach na pranie farebného prádla od Eurony, vo veľkom balení 1.500 gramov a v katalógovej cene 13,30 EUR, stačí dávkovať v malom množstve 30 ml (24 g), takže vyperiete 62 plných práčok (7-8 kg) a jedno pranie tak stojí 0,21 EUR.

Máte v Eurone vlastný účet? Tak to nakupujete ešte výhodnejšie a šetríte oveľa viac.

Prach na pranie kúpite za 11,08 EUR pri 20% marži, 10,64 EUR pri 25% marži a 10,23 EUR pri 30% marži. Prepočet na jedno pranie je 0,19 EUR, 0,17 EUR alebo 0,16 EUR. Tomu sa už povie bombová cena! Takmer alebo úplne o polovicu menej oproti “akciovému” prachu na pranie z drogérie.

Ako si založíte účet v Eurone, ktorý vás nič nestojí a nikde sa nezaväzujete, sa dozviete TU 

Nie je prach na pranie ako prach na pranie

Pracie prostriedky od Eurony neobsahujú plnidlá, ktoré slúžia ostatným obchodníkom len na jeden účel, a to zväčšiť objem balenia (áno, aby sme mali dobrý pocit, že nakúpime veľa a za málo peňazí). Mimochodom, škodia nášmu zdraviu, prádlu, a dokonca aj našej práčke.

Nehovoriac o tom, že malé množstvo prachu na pranie sa v práčke dokáže úplne rozpustiť, hoci veľké množstvo nie.

Ak chcete vedieť čo sa deje so zvyškom prostriedku, ktorý sa nevyplácha, dozviete sa TU

Pracie prostriedky od Eurony obsahujú aj zmäkčovace vody, takže k nim už nie je potrebné naozaj nič pridávať.

UNIVERZÁLNY PRACÍ PROSTRIEDOK NA BIELE AJ FAREBNÉ PRÁDLO

UNIVERZÁLNY PRACÍ PROSTRIEDOK NA BIELE AJ FAREBNÉ PRÁDLO

Tu som prepočítala nemenovaný prací prášok z drogérie, ktorý som našla v letáku v akcii s Univerzálnym pracím prostriedkom na biele aj farebné prádlo z Eurony:

* cena s vlastným účtom

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Viac z tejto kategórie

Šetri svoj čas ekologicky, prihlás sa na odber noviniek a získaj Návod ako vyčistiť každý fľak, či škvrnu úplne ZDARMA!

Copyright © 2024 Ing. Lenka Strelcová